1920 li yıllarda Alman Kimyager Hermann Staudinger tarafından bulunmuş, Plastik üzerindeki bu çalışmalarından dolayı da 1953 yılında Nobel Kimya ödülü alan bu bilim adamının Slime üzerindeki çalışmaları sonucu 1976 yılında Amerika da bir oyuncak firması tarafından çocukların ruhen gelişimi için piyasaya sürülmüş, Ülkemizde ise 2000 li yılların başında girmiş ve ilgi görmüştür.
Slime, içinde türlü organik maddeler bulunan akışkan, ele yapışmayan , yumuşak kıvamlı bir çamur veya hamur diyebiliriz.
Twitter, Youtube, Instagram gibi Sosyal medya vasıtaları kısa sürede tüm dünyaya yayılmış ve 0-6 yaş grubundaki çocukların yaratıcılığının artmasını sağlayan bu tür hamur oyunlarının zararlı olup olmadığı hususunda çeşitli düşünceler oluşmuş ise de Anne, baba, abi, abla kısaca büyüklerinin gözetiminde zihinsel gelişmelerini artırmak ve hayal güçlerini geliştirdiği kadar da eğlenceli olması yetişkinlerin de ilgisini çekmiştir.
Slime’in yapımı çok basit ve ekonomiktir. Slimei elde etmek için sıcak su, tutkal, gıda boyası ve Boraks tozu yani slime gerekmektedir. bir tas içine sıcak su ,tutkal, gıda boyası ve slime eklenip ele yapışmayacak şekilde gelecek kıvama kadar karıştırılır ve daha sonra kullanılmaya başlanır.